lauantai 4. toukokuuta 2013

High Voltages Rock-pentue on täällä! Perjantaina 3.5.2013 syntyi 5 urosta ja 4 narttua.

Tätä tekstiä on ilo kirjoittaa, vihdoin voimme kertoa Daisyn ja Arskan pentueen syntyneen!

Synnytys käynnistyi hieman etuajassa, odottelimme pentujen syntymää tulevalle viikonlopulle. Vappu päivänä Daisy lopetti ruuan syömisen. Illalla sen lämpö oli laskenut jo 37,3 tienoille. Seuraava yö meni läähätellen ja pedaten, joten torstai aamuna Ace & Esme walesit saivat luvan lähteä hoitoon. Torstai päivä sujui myös saman kaavan mukaan; läähäteltiin, ulkoiltiin ja pedattiin pennuille pesää. Avautumisvaihe kesti aina torstain ja perjantain väliseen yöhön saakka. Perjantain 3.5. puolella n. 0.30 aikaan alkoi ensimmäiset supistukset ja ei mennyt aikaakaan kun ensimmäinen pentu oli syntynyt! Se oli narttu pentu ja heti perään tuli myös toinen narttu. Vartin verran ehdittiin kuivailla pentuja ja laittaa ne nisille syömään kun oli jo kolmannen pennun vuoro. Se oli uros. Painot kaikilla pennuilla oli n. 350g- 390g.

Daisy synnytti ihan uskomattoman hyvin ja rauhallisesti. Neljäs ja viides pentu olivat myös uroksia ja ne tulivat tasaisen 20 min välein. Nämäkin pennut alkoivat heti imemään nisällä ja kätilön tehtävänä oli lähinnä olla vain sivusta seuraaja. Näiden viiden pennun jälkeen Daisy piti hieman pidemmän n. 1 tunnin tauon. Se selvästi keräsi voimia seuraaviin koitoksiin. Klo: 3.30 aikaan vuorossa oli taas kahden pennun syntymä, narttu ja uros. Sitten taas pidettiin paussia, jolloin kätilö sai otettua myös pienet nokoset. ;) 6.00 aikaan jatkui jälleen supistukset ja 06.30 oli syntynyt viimeiset kaksi pentua, uros ja narttu. Viimeinen pentu oli kaikista isoin, n. 390g painoinen ja sitä Daisy joutui hieman punkemaan ulos. Loppu hyvin, kaikki hyvin ja 06.30 aikaan perjantai aamuna oli viimeinen pentu saatu maailmaan.

Daisy on hoitanut pentuja jo todella hyvin ja putsailee pentuja hyvin tarkkaan. Nopeilla punnituksilla kaikilla pennuilla näyttäisi paino myös lähteneen nousuun. Kyllä ne kovasti ovatkin olleet nisillä. Jokainen pentu on merkattu kynsilakalla, jotta painoja voitaisiin seurata. Muuten pentuja ei ole vielä sen enempää tutkisteltu. Daisyn ollessa ensisynnyttäjä on ensiarvoisen tärkeää antaa sen olla rauhassa pentujen kanssa. Kun kaikki alkaa mennä rutiinilla eteenpäin, voi pentuja sitten jo hieman tutkiskella ja ehkäpä kuvatakin enemmän. Tässä vaiheessa kätilö kiittää kaikista onnitteluista ja tsempityksistä. Jatketaan kirjoituksia lisää kun on saanut taas hieman lisää univelkaa kurottua pois.

Daisy-mamma ja pentukasa 3.5.2013.
High Voltages Rock-pentue 3.5.2013

Hyvin ollaan jo nisässä kiinni.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti