perjantai 31. toukokuuta 2013

Pennut 4 viikkoa vanhoja, kuluneen viikon kuulumisia

Jälleen on yksi viikko takana ja paljon uusia asioita on tapahtunut pentulaatikolla. Uusia kuvia on luvassa myös hieman myöhemmin. Pennut kasvavat hurrrrjaa vauhtia ja pienen nallen söpömäisyys alkaa kadota ja kuoren alta alkaa paljastumaan aitoja terriereiden kuninkaita ja kuningattaria.

Alkuviikosta pennut pääsivät isompaan pentuaitaukseen. Yllättävän hyvin ne olivatkin pysyneet matalilla laidoilla varustetussa aitauksessa. Joukon punainen tyttö, kutsutaan myös punaiseksi paholaiseksi ;) oli tietenkin ensimmäinen, joka aitauksesta tuli yli. Mutta nyt pennuilla on hieman enemmän tilaa ja laidat niin korkeat, että yli ei ihan heti päästä.

Ruokailussa on siirrytty kiinteään ruokaan. Maizena-vellillä aloitettiin ja nyt mukana on jo liotettua kuivaruokaa. Pennut syövät Royal Caninin Maxi Starteria. Tänään tilattiin myös 50kg pentuNEUta, joten siihen tullaan totuttamaan myös pennut. Lisäksi pennut ovat maistelleet jo tietty jauhelihaa, munakokkelia, piimää ja kermaviiliä. Ensimmäinen ruokailu pennuilla meni kyllä aivan pelleilyksi. Jokainen pentu oli enemmän tai vähemmän vellin peitossa, tassuja kun piti aivan väkisin uittaa myös lautasella. Nyt ruokailut onneksi sujuu jo siistiin tahtiin. Toki Daisyn maitobaari on edelleen se suosituin vaihtoehto.

Posti toi viikolla pennuille omat ensimmäiset pannat. Niihin totuttelu aloitetaan myös ihan pian. Lisäksi tutustuminen pentulaatikon ulkopuoliseen elämään on aloitettu. Tarkkaan on tutkittu Daisyn opastuksella paikkoja ja ei varmaankaan mene kauan aikaa kun kunnollinen ralli aloitetaan. Niin ja tietty pennut ovat fiksuja, omaan aitaukseen ei enään mielellään kakata. Kun pääsee juoksentelemaan laatikon ulkopuolelle, on sinne kivempi myös kakata. Daisy ja kätilö yrittävät siivota ahkerasti kakkoja, tulevaa kakkashowta jo kauhulla odottaen...

Lauantaina on luvassa jälleen walesien vuoro näytellä, tällä kertaa suuntaamme lahden toiselle puolelle Tallinnaan. Valokuvaaja lähtee myös mukaan, mutta yritämme sen jälkeen napsasta muutaman kuvan pennuista. Sunnuntaina avaamme pentulaatikon ovet ja ensimmäiset pennunkatsojat pääsevät ihastelemaan pentuja.

Aurinkoista viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti