perjantai 24. toukokuuta 2013

Pennut kolme viikkoa vanhoja!

Tänään pennut täyttävät (jo) kolme viikkoa! Paljon on asioita taas tapahtunut viikon aikana.

Daisy-mamma on voinut oikein hyvin ja ruokahalu on edelleen erittäin suuri. Daisy sai alkuviikosta myös kaverin kotiin, kun Ace-herra pääsi pentuvahdiksi. Daisy on ottanut Acen erittäin iloisin mielin vastaan ja ne käyttäytyvät kotona ihan samalla tavalla kuin ennenkin. Ace on välillä käynyt pentulaatikon reunalla tutkailemassa pentujen menoa, mutta muuten se ei noteeraa kotona olevia poikkeusjärjestelyjä ollenkaan. Daisy on jo myös normaaleissa arkirutiineissa mukana, poikkeuksena tietenkin jos pentulaatikosta kuuluu ääniä, täytyy ne heti käydä tarkistamassa ja tietty imettämässä pennut.

Pentujen kehityksessä on tapahtunut suuria muutoksia viikon aikana. Kaikilla on nyt silmät auki, kaikki kävelevät jo hyvää tahtia pentulaatikkoa ympäri ja pientä painia sisarusten kesken on jo havaittavissa. Pennut jaksavat olla jo myös paljon kauemmin hereillä, nyt ei suoraan syönnin jälkeen kellahdella enään kumoon, vaan aloitellaan kaverin kanssa leikit. Pennut ovat oppineet jo uskomattoman hyvin erottamaan nukkuma-alustan ja sanomalehdet. Hyvin moni herätessään nimittäin käy sanomalehdellä pissalla ja nukkuma-alusta pysyy suht kuivana. Kätilölle tämä tietäää hieman vähemmän jo pyykkikoneenpyöritystä, yes ;)

Daisy ja pennut ovat saaneet ensimmäisen madotuksen torstaina ja tutustuminen kiinteään ruokaan on aloitettu jauhelihalla. Huomenna olisi tarkoitus tarjota myös maizena-velliä ensimmäistä kertaa, siitä kuvia sitten myöhemmin. Kolmeviikkoskuvat ovat tulossa myös ihan pian! Varoittelen jo valmiiksi, pennut ovat nyt nii-iin lelukoiran näköisiä ja söpöjä kuin mitkä ;)

Mä puren jo...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti