perjantai 14. kesäkuuta 2013

Pennut 6 viikkoa, karkumatkalla ja eläinlääkärissä

Pentujen ensimmäinen viikko Kellokosken hoodeilla on takana. Pennut ovat kasvaneet viikon aikana silmissä ja pienistä pulleista pennuista on kasvanut pitkäsäärisiä mistereitä ja missejä. Hyvänä mittana on ollut mm. pentujen vesiastia. Se on jouduttu uimamaistereiden vuoksi kiinnittämään pentuaitaukseen vähän ylemmäs ja pennut ovat kivasti juuri ylettyneet siihen juomaan ja tassuja ei ole saatu aikaiseksi uittaa astiassa. No nyt kun jalkoja on kasvanut, mahtuu tassutkin vallan mainiosti vesiastiaan...

Viikon aikana on käynyt jälleen paljon vieraita, kiitos kaikille vierailijoille. Pennuille tekee erittäin hyvää tutustua uusiin ihmisiin. Viikolla pennut järjestivät myös aikamoisen yllätyksen isäntäväelle... Marikan tultua töistä muita aikaisemmin kotiin oli alakerran ovella tepsutellut vastaan 9 airedalen pentua, Daisy-mamma ja Esme-walesi.... Jäljistä päätellen porukalla oli ollut ilmeisen kivaa päivän aikana. No nyt on Esme tutustunut sitten pentuihin ja pentuaitaus on niitattu visusti kiinni nippusiteillä. Kyllähän walesipennut on samassa aitauksessa pysyneet... niillä tosin massaa on vähän vähemmän kuin airispennuilla.

Eilen torstaina eläinlääkärimme Eeva Rautala kävi tekemässä pentutarkastuksen. Jokainen pentu pääsi yksitellen pöydälle tutkittavaksi. Eeva tarkasti kaikkien pentujen yleiskunnon, purennan, korvat, silmät, hännän, kuunteli sydänäänet ja tarkasti pojilta kivekset. Lisäksi pennut saivat mikrosirut niskaansa. Kasvattajalle helpotukseksi kaikilla pennuilla on hyvät purennat ja pojilla löytyy kivekset, jotka ovat laskeutuneet. Eeva totesi pentujen olevan hyvässä massassa ja muutenkin hyvin kehittyneitä, reippaita pentuja. Eli kyllä meidän pennut ovat ainakin ruokaa saaneet :) Tulevana viikonloppuna laajennamme pentujen reviiriä takapihalla ja annamme koko alapihan pentujen käyttöön. Sillä jumppamäärällä mitä pennut harrastavat keskenään luulisin pentujen lihasten kasvavan kohisten ;)

Ohessa muutama kuva eläinlääkärintakastuksesta, viikonloppuna on luvassa lisää söpötys-puspus-kuvia :)
Eeva tutkii Liskon hampaita, kaikki hyvin!

Päiväunilta herätetty Dolly sydänäänten kuuntelussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti